Polo Tv Newsy Kuchnia Polowa - Jeleń gotuje z mięsa i warzyw

Kuchnia Polowa - Jeleń gotuje z mięsa i warzyw

dodano: wczoraj

Komu nie udało się obejrzeć ostatniego już w tym sezonie odcinka Kuchni Polowej, ma teraz szansę to nadrobić. Przypominamy, że gościem Elwiry Mejk był Emil Jeleń z zespołu Beat Magic. Zobaczcie jak przygotować mięsno-warzywne danie nad ogniskiem!



Kociołek Beat Magic

Składniki:
1. kiełbasa jałowcowa 1 kg.
2. boczek wędzony 1 kg.
3. pomidory 5 szt.
4. cebula 3 szt.
5. czosnek 4 ząbki
6. olej ½ szklanki
7. bulion wołowy 4 litry
8. czerwona fasola 1 puszka
9. seler korzeń 1 szt.
10. seler naciowy 1 witka
11. ziemniaki 5 szt.
12. marchewka 3 szt,
13. papryka czerwona i żółta po 2 szt.
14. pieczarki 30 dag.
15. por 1 szt.
16. kapusta 1 mała główka
17. natka pietruszki 1 witka
18. sól, pieprz, papryka słodka i ostra, zioła prowansalskie, majeranek

Przygotowanie:

Boczek i kiełbasę kroimy w kostkę. Do rozgrzanego nad ogniskiem kociołka wlewamy olej, przekładamy pokrojone mięsiwa. Nad ogniem opalamy cebulę. Kroimy w kostkę obrane ziemniaki, marchewkę, selera, pietruszkę, oraz ostudzoną cebulę, pora i czosnek. Te ostatnie dodajemy do kociołka i całość mieszamy. Podlewamy bulionem. Przekładamy pokrojone warzywa. Dalej kroimy paprykę, pieczarki, również przekładając je do kociołka. W dalszej kolejności kroimy selera naciowego, kapustę i pomidory. Dodajemy je. Przyprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą, dodajemy zioła prowansalskie i majeranek. Na końcu fasolę i natkę pietruszki.

Koszt potrawy - 80zł na 20 dużych porcji

Zobacz powtórkę programu.


Tagi